BDSM voor de beginner- Kennismaken met de wereld van BDSM.

07-03-2017

BDSM, de term heb je vast wel eens gehoord. Sinds de verschijnen van  Vijftig Tinten Grijs boek en de gelijknamige film is bondage en BDSM lang niet meer zo taboe als het ooit geweest is en dat vinden wij goed nieuws! Misschien heb je het boek zelf ook wel gelezen en ben je stiekem een beetje nieuwsgierig geworden, helemaal leuk! Maar dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat het nou eigenlijk precies inhoudt. Hoog tijd dus voor een introductie in bondage en BDSM. We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet zodat je straks ook zelf aan de slag kunt met zweepjes, binddoeken en/of handboeien!

WAT IS BDSM

Om te beginnen  wil ik de naam even toelichten. BDSM is namelijk een afkorting voor Bondage, Dominantie en Submissie en Sado-masochisme. Sommige van deze termen zeggen je misschien wel iets, terwijl andere je misschien minder zeggen. In het algemeen wordt de term BDSM gebruikt voor alles dat te maken heeft met seksuele opwinding door het beperken van iemands vrijheid, pijnigen, vastbinden, straffen en onderdanigheid. Er zijn mensen die deze onderdelen allemaal  beoefenen, maar het kan ook zijn dat je voor 1 onderdeel kiest. Voor sommige mensen kan het ook een levenstijl worden. Je bent 24/7 in dienst van je meesteres. Maar in het begin is het vooral een ontdekkings tocht, je begint met een bondage spel van tijd tot tijd. Misschien puur in het begin omdat je nieuwsgierig bent geworden. Het kan ook zo zijn dat je er speels achter komt dat Dominant bent of juist onderdanig. Vaak hebben we deze gevoelens onderdrukt. Misschien herinner je het zelf wel. Dat je vroeger als kind het best spannend vond, als je vast gebonden werd. Ik heb dat zelf namelijk wel gehad. Ik vond het bijvoorbeeld spannend om mijn vriendinnetje aan ringen, die we op zolder hadden vast te binden. Ik kwam er al gauw achter dat ik dominant was. Dus ondek, speel en expirimiteer.  wel is het belangrijk dat jullie beiden er voor kiezen. Doe het niet omdat je parner het zo gauw wil. Daar maak je namelijk meer kapot mee. Vrijwilligheid en veiligheid zijn erg belangrijk. 

Veel mensen beoefenen BDSM thuis, maar het wordt ook steeds gebruikelijker om bondage-beurzen, SM-bijeenkomsten en fetish en kinky feestjes te bezoeken. Sommige van deze kinky feestjes concentreren zich op het uiterlijk van BDSM, maar er zijn ook bijeenkomsten waar gespeeld wordt. Voor mij zijn deze feestjes in het begin een enorme ispiratie bron voor mij geweest.  Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in Bondage en dat is niet voor niets, het kan een enorme verrijking zijn voor je liefdesleven!

Bondage en discipline

Bondage gaat met name over het beperken van de bewegingsvrijheid van je Sub of Slaaf. Dit kan gedaan worden met een setje handboeien, maar ook bondage-touwen worden hiervoor veel gebruikt. Voor beginners is een setje handboeien vaak al voldoende, Als je wat meer ervaring hebtvoor zijn touwen beter geschikt. Met touwen kun je namelijk voor nog minder bewegingsvrijheid zorgen. Je bent vrijer in het bepalen van de houding en beperkingen en zelfs het in de lucht hangen van je partner behoort tot de mogelijkheden! Zelf heb ik een grote passie van sabari. Een japanse bondage vorm, waarbij er gebruik gemaakt wordt van henneptouw. De beleveing van de touwen wordt vaak intenser beleeft. Ook kan je hierdoor dieper in de overgave komen. Iets wat ik als meesteres erg fijn vind om te zien. Mijn latere blogs gaan hier wat dieper op in. Over het onstaan en de verschillende technieken. 

Naast vrijheidsbeperking is ook het benemen van het zicht een gebruikelijk onderdeel van bondage. Dit kan gedaan worden met behulp van een blinddoek of oogmasker, maar ook bondage-masker worden hier veel voor gebruikt.

Discipline is kort gezegd het opleggen van regels en het toepassen van straffen wanneer de regels overtreden worden. Soms is dit heel onschuldig en is de straf een vrijheidsbeperking, maar het kan ook een tikje met een zweep zijn of een andere zelfverzonnen straf. Verder kan het ook heel goed dat je het opwindend vindt om een halsband te dragen en opdrachten te krijgen, dit valt allemaal onder bondage en discipline. De spelregels mag je helemaal zelf bepalen, zolang jullie het samen maar eens zijn en je er allebei goed bij voelen.

Dominantie en submissie

Dominantie en submissie zijn veel gebruikte termen binnen de BDSM. Deze woorden zeggen iets over de rolverdeling binnen BDSM-spellen. Dominantie gaat over de leidende rol, de dominant, ook wel ‘dom’ genoemd is de baas tijdens het spel en is ook degene die (eventueel) straffen uitdeelt. Submissie is een ander woord voor onderdanigheid. Iemand met een onderdanige rol wordt bij BDSM vaak ‘sub’ genoemd. Een sub is degene die bijvoorbeeld vastgebonden wordt of opdrachten moet uitvoeren. Dit kan een seksuele handeling zijn, maar dat hoeft niet altijd. Sommige mensen zien BDSM als een levensstijl en blijven 24/7 in hun rol. Gaat dit je iets te ver, dan kun je het natuurlijk ook houden bij bondage en een voorzichtig tikje met de zweep. Wil je niet altijd dom, of altijd sub zijn? Dat is ook helemaal prima, in dat geval ben je een switch, je kunt dan de ene keer de leiding hebben en een andere keer onderdanig zijn.

 

Sado-masochisme

Sado-masochisme is een samenvoeging van twee woorden en heeft te maken met genot door het ervaren of toebrengen van pijn. Sadisme staat voor het beleven van plezier in het pijnigen van anderen, masochisme is het beleven van seksuele opwinding door het ondergaan van pijn. Dit onderdeel van BDSM is voor veel mensen het meest extreem. Mensen die aan SM doen, doen vaak ook aan bondage, discipline en maken meestal ook gebruik van dominantie en submissie. Andersom is dit echter lang niet altijd zo. SM kan er voor zorgen dat je liefdesleven veel intenser ervaart door de aanmaak van endorfine. Er zijn veel manieren waarop je aan SM kunt doen. De meest voor de hand liggende manier is het slaan met een zweepje of paddle, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo is het ook heel ‘spannend’ om te experimenteren en elektrische schokjes of kaarsvet. Maar ook het gebruik van lichaamsklemmen, zoals tepelklemmen, en speeltjes om lichaamsdelen op te rekken, zoals een buttplug, zijn vormen van SM.

BDSM, hoe begin je

De opwinding die bij BDSM vrijkomt heeft vaak te maken met macht. Het gevoel dat je partner overgeleverd is aan jouw seksuele grillen en behoeften kan heel opwindend zijn. Voor een sub is het de spanning en tegelijkertijd ontspanning van het uit handen geven van de leiding. Je geeft je helemaal over aan je meester of meesteres.

Lijkt het je wel wat, BDSM? Dan vraag je je misschien af hoe je ermee begint en wat je allemaal nodig hebt… Daar vertel ik meer over in mijn volgende blog

 

Bekijk ook eens
Secret Pleasure Chest - Black Fantasy

€ 39,95 € 69,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Hennep Bondagetouw - 10 Meter

€ 17,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis
Collar To Wrist Halsband En Handboeien

€ 139,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis